LAGA KRONÄRTSKOCKA

Upptäckte att man ju faktiskt läser kron-ärt-skocka och inte kron-ärts-kocka...

Men!

GÖR SÅ HÄR

1. Skär bort stjälken. Klipp ev. bort toppen på de större bladen. Skölj skockorna väl. Koka upp vatten och tillsätt salt (1,5 tsk/liter). Koka skockorna under lock, 30-50 minuter stora och 20-30 minuter små. Bladen ska gå lätt att dra av.

2. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem upp och ner på en handduk eller hushållspapper, så att vattnet rinner av.

3. Hur äta: Lossa ett blad och doppa det i smör. Gnag av "köttet" på den nedre delen av varje blad. De minsta bladen och det s.k skägget i mitten tar man bort. Därunder finns den köttigaste delen (hjärtat) som är jättegod.

Man kan även blanda i lite citron, vitlök, peppar och salt i smöret för att lyxa till det. Men det funkar super med vanligt smör.

Lägger upp en bild på en liten och en stor skocka så ni vet skillnaden.